Professioneel bekabeld alarmsysteem

Paraat maakt meestal gebruik van 2 merken alarmsystemen, te weten DSC en Aritech. Van oudsher is Aritech een van de meest verkochte- en geplaatste systemen in Nederland.

Een stukje geschiedenis:
Aritech de kwaliteit van de organisatie komt tot uiting in het product. Voordat het meest succesvolle inbraakbeveiligingspaneel de CD Advisor werd gelanceerd rond 1990, waren er al diverse panelen aan vooraf gegaan. De RP-serie sleutel bediende centrales en de CS110 waren al veel toegepast, maar met de komst van de CD Advisor werd een nieuw tijdperk ingeluid.

De CD Advisor heeft zijn voorsprong lang weten te behouden. In 2011 zullen de laatste Advisor panelen worden geleverd om daarna nog jaren te worden geserviced. De CD3401, CD7201en cd CD95/148 zullen de komende decennia nog op veel plaatsen blijven werken, maar verder ontwikkelen werd te kostbaar. De CD Advisor is opgevolgd door de CS Panelen en de ATS systemen. Deze CS panelen kunnen in veel meer gebieden gesplitst worden en hebben veel extra opties zoals toegangsverlening, Standaard was reeds een analoge telefoonkiezer on board met alle protocollen voor doormelding.

Deze generatie Aritech panelen zijn inmiddels ook geschiedenis en worden niet meer uitgeleverd. Hierdoor worden zijn vervangen door de nieuwe generatie ATS-panelen.

 

De Aritech ATS panelen

De ATS controlepanelen zijn niet alleen Hybride, maar ook inzetbaar als toegangscontrole. Standaard kunnen al 16 deuren worden beheerd als toegangsverlening. De panelen zijn onderling te koppelen en te beheren via de Titan software, waardoor hele grote systemen, overzichtelijk blijven en op afstand beheerd kunnen worden. Daarbij kunnen macro’s geschreven worden waardoor elke actie getriggerd kan worden op een serie van gebeurtenissen op de ingangen. IP en GPRS doormelding modules zijn leverbaar. Het systeem heeft een geheugen van 1000 gebeurtenissen en kan tot 200 gebruikers op naam aan.

Wanneer een beveiligingsvraagstuk niet kan worden opgelost met een ATS paneel dan is er gewoon nog geen oplossing voor.

Hieronder enkele producten in schema met korte omschrijving: