Alarmsystemen

Hoe beveiligt u het beste tegen inbraak? Met een goed alarmsysteem. Bij Paraat beveiliging bent u verzekerd van een vakkundige inbraakbeveiliging. Van woonhuis tot complex bedrijfspand: wij doen het allemaal! 

Beveiliging is en blijft mensenwerk. De gedreven professionals van Paraat beveiliging willen voorop blijven lopen door klantgerichtheid te combineren met innovatiekracht. Optimale beveiliging vraagt om een combinatie van de beste elektronische beveiligingsproducten en ondersteunende diensten. Op grond van uw wensen, de specifieke kenmerken van het te beveiligen object en het risicoprofiel bieden wij de meest optimale beveiligingsoplossing. Zodat u uw huis, bedrijf en bedrijfsmiddelen met een gerust hart kunt achter laten.

Beveiligings Techniek Nederland is een door het VEB  Landelijk Erkend beveiligingsbedrijf en bevoegd tot het installeren van alle klassen alarmsystemen. Na installatie van het alarmsysteem ontvangt u voor uw verzekering een VEB oplevercertificaat. Het VEB opleverbewijs is gelijkwaardig aan de NCP/Borg regelgeving en wordt door alle verzekeringen geaccepteerd. Ons werkgebied voor installatie van alarmsystemen is met name Venlo en omstreken, maar ook Roermond, Nijmegen, Eindhoven en regio Weert zijn geen uitzondering.

Onze alarmsystemen worden toegepast in de volgende marktsegmenten:

 • Woonhuisbeveiliging  / Thuisbeveiliging
 • Bedrijfsbeveiliging / zakelijke markt / MKB
 • Onderwijs
 • Groot-zakelijk / industrie
 • Evenementen
 • Bouwplaatsen / tijdelijke beveiliging

Inbraakbeveiliging en Meldkamer / alarmcentrale

Uw systeem wordt doorgemeld naar een regionale meldkamer waar u altijd een centralist aan de telefoon krijgt, u raakt niet verstrikt in een keuze menu.

Voor zowel bedrijven als de particulier kan het nuttig zijn om het alarmsysteem te koppelen aan een meldkamer, aangepast aan de aard van de te ontvangen en te verwerken informatie en de de uit te voeren taken voor zowel in en uitgaande berichtgeving en acties. De meldkamer moet alle alarmen behandelen en beheren in overeenstemming met de door de klant verstrekte informatie en instructies.

Het grote voordeel van een meldkamer is de permanente beschikbaarheid over hiervoor speciaal opgeleide personen die dag en nacht instaan voor de veiligheid van uw bezittingen en persoon. Persoonlijke berichtgeving is hiervan het goede voorbeeld. Doordat er na een alarm een tweespraak verbinding op gang wordt gezet heeft men hierdoor altijd rechtstreeks contact met een operator meldkamer.

Veel mensen maken echter gebruik van berichtgeving over SMS of een ingesproken boodschap. Dit is echter niet echt aan te raden om volgende redenen;

 • u de echtheid van het alarm moet nagaan. Zie verificatie na alarm.
 • uw mobiele telefoon misschien niet binnen uw handbereik ligt en u zo de oproep
 • de batterij van uw mobiele telefoon niet opgeladen is en de oproep verloren gaat, idem bij vergadering/in-gesprek etc.
 • u niet in verbinding staat met een persoon en je hierdoor geen verdere instructies kunt geven of vragen stellen
 • u geheel op eigen initiatief naar de plaats van het onheil moet gaan zowel overdag als ’s nachts

Onderhoud van uw alarmsysteem

Voor het jarenlang zorgeloos functioneren van de inbraaksystemen is het verstandig om jaarlijks onderhoud uit te laten voeren. Voor service en onderhoud zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

Overname van uw alarmsysteem

Overname bestaande systemen
Dankzij jarenlange ervaring van onze monteurs zijn wij in staat om bijna alle inbraaksystemen voor u te onderhouden en eventueel over te nemen van uw huidige installateur (ook wanneer u een nog lopend contract heeft).