Paraat Brandbeveiliging

Uw veiligheid is onze zorg

Paraat Brandbeveiliging
VeTraNed

Neem direct contact met ons op:
+31 (0)475-74 50 33 of info@paraat.com

Paraat Brandbeveiliging Paraat Brandbeveiliging Paraat Brandbeveiliging
24 uur service/storingen: telefoon 0900-0180

Theaterhotel Venlo: investeren in slimme brandbeveiliging loont

n de historische binnenstad van Venlo is op een unieke locatie een nieuw viersterrenhotel gebouwd. Om het comfort en de (brand)veiligheid voor de gasten te verhogen, heeft directeur Gijs Hendrikx van Theaterhotel Venlo onder andere geïnvesteerd in een slimme brandbeveiligingsoplossing.

Door Peter Gloudemans

Theaterhotel Venlo is gevestigd op de hoek van de Oude Markt en de Peperstraat in Venlo, naast theater en congrescentrum De Maaspoort. De unieke hotellocatie ontstond door een leegstaand kantoor te verbouwen. “Ik heb na de hogere hotelschool en een aantal jaren praktijkervaring hier de kans gekregen een eigen hotel met 42 luxe kamers vorm te geven”, vertelt directeur Gijs Hendrikx. “Tijdens de verbouwing als projectleider en opzichter en daarna als exploitant. Dit hotel onderscheidt zich van andere overnachtingslocaties in de omgeving door zijn centrale ligging aan de historische Oude Markt, slimme en duurzame gebouwinstallaties en een samenwerking met het theater. Onze gasten kunnen namelijk ontbijten en dineren in het theaterrestaurant en gebruikmaken van diverse andere gezamenlijke arrangementen.”

Loze alarmmeldingen verstoren nachtrust

Omdat mensen tijdens overnachtingen voor het werk of een recreatief stadsbezoek rustig willen slapen, is Hendrikx kritisch gaan kijken naar elke mogelijke verstoring van de nachtrust. Een deel daarvan zijn loze brandalarmmeldingen. Niet zozeer door echte rook, maar door stoomontwikkeling tijdens het douchen. “Elk mens heeft andere gewoonten en een aantal van hen doucht langdurig of midden in de nacht. Bij andere hotels heb ik al herhaaldelijk ervaren dat een rookdetector daarop reageerde en de alarmbel activeerde. Gezien de beschikbaarheid van slimme producten ben ik op zoek gegaan naar een oplossing die loze alarmen zoveel mogelijk helpt te voorkomen. Op advies van Paraat Brandbeveiliging is elke kamer in ons hotel nu uitgerust met een triple-sensor van Tyco FireClass.”

Verantwoordelijk

De triple-sensortechnologie van Tyco integreert het detecteren van koolmonoxide, rook en temperatuur, om te beoordelen of er echt ergens een brand ontstaat. De verhouding tussen die drie waardes is een betrouwbaardere graadmeter dan afzonderlijke metingen. Een brand kan zich langzaam ontwikkelen, met nog amper rook en verhoging van de temperatuur, maar al wel levensgevaarlijke koolmonoxide. “Triple-sensoren zijn in aanschaf duurder dan enkelvoudige brandmelders, maar ook veiliger omdat algoritmes continu drie waardes monitoren”, verklaart Hendrikx.

“De triple-sensortechnologie van Tyco integreert het detecteren van koolmonoxide, rook en temperatuur, om te beoordelen of er echt ergens een brand ontstaat.
“Verder hebben sommigen de neiging om na een vals alarm niet meer te reageren. Gezien mijn verantwoordelijkheid voor alle hotelgasten en hun nachtrust, was de afweging over kosten versus veiligheid snel gemaakt.” De architect die voor het hotel tekende, is Jan de Klearmaker. Een specifieke aannemer is er niet, Hendrikx stuurde zelf alle partijen aan. Op brandtechnisch gebied is Paraat Brandbeveiliging BV ingeschakeld. Die heeft voor de triple-sensoroplossing in Theaterhotel Venlo samengewerkt met distributeur Opportunity Beyond Safety uit ’s-Heerenberg en Wil Ruhl Installatietechniek.

“Het FireClass-assortiment van Tyco is nog niet zo lang in Nederland leverbaar en gebruikt de nieuwste digitale technologie en analysesoftware”, vertelt manager operations Roy Bejas. Hendrikx: “Daarom is het goed dat we dit hotelproject in samenwerking met onze distributeur en de elektrotechnische installateur konden realiseren. Als klant is mij de flexibele wijze waarop alle betrokkenen hebben samengewerkt prima bevallen. Omdat ik tijdens de verbouwing al projectmanager was, heeft het proactief meedenken en informeel communiceren door Paraat mij de nodige coördinatietijd bespaard.”

Dit artikel verscheen eerder in Brandveilig.com Magazine 3-juni 2017

Stel ons uw vraag

Contact

Neem direct contact
met ons op:

Telefoonnummer +31 (0)475-74 50 33

E-mail info@paraat.com

Bel mij terug